מרכז תרבות לעדה הדרוזית בישראל, אבו סנאן

פרטי הפרוייקט

פרויקט:    מרכז תרבות לעדה הדרוזית
מיקום:      אבו סנאן
אדריכל:    שלמה גרטנר אדריכלים
יזם:         שאקי קשקוש
WAWA: מועמד להסמכה – LEED NC
מבנה:      מרכז ציבורי ובית ספר
שטח:       23,000 מ"ר

הקדמה

מרכז אזרחי לעדה הדרוזית- קומפלקס בשטח כ-30,000 מ"ר הממוקם בגליל, בכפר אבו סנאן.
כולל : מרכז תרבות מדעים ואומנויות – מוזיאון לתרבות ולמורשת הדרוזית, כיתות למצוינות לימודית בתחומי האומנויות והמדעים, מרכז כנסים ותערוכות, בית משפט לעדה הדרוזית, משכנות למורים ואנשי רוח, אולמות ארועים, בית קפה אודיטוריום ראשי ואולם משני, ואמפי לפעילויות חוץ.
ממוקם על גבעה הצופה לכפר, ומשדר בהיקפו ובאפיוניו הירוקים בעלי הניראות את החוזק והיציבות לצד החדשנות והעדכניות של העדה .

אתגרים

  • פרויקט בעל מגוון רחב מאוד של דפוסי פעילות ופונקציות תפעוליות הן באופיים והן בשעות הפעילות.
  • על הפתרונות הנבחרים לשמש את כל הפונקציות הנ"ל שלפעמים סותרים אחד את השני בהקשרים של תאורה טבעית , אוורור וקשר לנוף, אקוסטיקה ועוד.
  • ייעול עלויות תפעול ותחזוקה – המבנה ממומן ע"י תורם , כאשר התפעול ברובו אמור להיות מבוסס על הפעילות השוטפת בו, ועל כן יש צורך לייעל ולצמצם את עלויות התפעול והתחזוקה ככל האפשר.
  • איזון בין דרישות הלקוח לחזות הפרויקט לבין הקונטקסט התרבותי גיאוגרפי של העדה.
  • ניצול התנאים הסביבתיים של הפרויקט – הקשר לנוף המדהים והרוחות באזור הינם אלמנטים בעלי נוכחות משמעותית ומכאן בעלי חשיבות מירבית לניצולם בתנאים הייחודים של האתר.

ערך המוסף

• החדרת התודעה לתכנון מקיים עדכני לאזורים המרוחקים ממרכזי הערים הגדולות, במיוחד כפרים כ-אבו סנאן, בו הקהילה מסורתית בעיקרה, מהווה סוג של אקט בעל משמעות חינוכית פורצת דרך. בעצם תכנון הפרויקט לעמידה בסטנדרט בינלאומי גבוה (LEED Gold) , מקדמת את תחושת הגאווה וההישגיות של העדה הדרוזית, ומאדירה אותה בכל מקום.

• דו שיח עם האדריכל באשר לאופטימיזצית התכנון המאפשרת ניצול מקסימלי של האטריום לאוורור ותאורה טבעית לחלק גדול של חללי המבנה.

אוורור וקירור פאסיבי

אוורור וקירור האטריום ע"י:

  • פתחי צינורות מעין "משפכים" הקולטים את הרוח המערבית ומעבירים אותה דרך כל מפלסי הפרויקט בחלל התקרה האקוסטית לאטריום שבמרכז הפרויקט.
  • "ארובת רוח" אשר בראשה עוברת הרוח המערבית מכל הכיוונים ומייצרת תת לחץ המושך את האוויר החם מהאטריום,  אשר מתחלף באויר קריר יותר הנכנס בפתחים שבמפלס הקרקע ובצינורות הנ"ל (אפקט ונטורי).

אור וצל

מערכת הצללה חיצונית וזיגוג Low-E למניעת קרינת שמש ישירה והחדרת תאורה טבעית לכיתות בחזית המערבית.

התייעלות אנרגטית

• מעטפת בעלת בידוד תרמי גבוה: כולל גג ירוק בחלק משמעותי מהגג וקירות המבנה.
• יישום מערכת בקרת מבנה המתקשרת עם חיישני נוכחות ותאורה, לניהול סימולטני ואוטומטי לפי צרכי הבניין בחלקים השונים שלו ובהתאם לפונקציות שלו.
• אוורור טבעי במרתפי החניה – ביטול רכש מערכת אוורור מאולץ למרתפים והורדת עלויות האנרגיה בתפעול השוטף ע"י ניצול מדרון ההר שהפרויקט ממוקם עליו ליצירת מרתף עם פתחים בצדדים לאוורור טבעי של החניון (2% )

גג ירוק רב תפקודי

• השהית מי הנגר – אלמנט משמעותי באזור המתאפיין במשקעים רבים ובפרקי זמן ארוכים.
• חזית חמישית בעלת נראות טבעית המשמשת כגן ציבורי לשהיית המשתמשים בפרויקט.
• בידוד תרמי – הגג הירוק מהווה אלמנט מבודד החוסך כ-30% מאובדן האנרגיה של הבניין.
• השתלבות בנוף והקטנת הפציעה של המרקם הטבעי סביב – הפרויקט הגבוה עם 5 קומות משתפל עם הרכס לכוון הכפר והנוף. הגג הירוק, יחד עם הדירוג, ממתנים ויזואלית את הנפח הבנוי באופן משמעותי.

צרו קשר

אימייל:

טלפון:

פרטים:

לקוחות

שותפים להצלחה