רביעיית פלורנטין, תל אביב

פרטי הפרוייקט

פרויקט:  רביעיית פלורנטין

מיקום:    שכונת פלורנטין, תל אביב

אדריכל:  פיבקו אדריכלים

יזם:        YBOX

WAWA: ייעוץ והסמכה בניה ירוקה 5281

מבנה:     שימוש מעורב מגורים ומסחר

שטח:      248 יחידות דיור

הקדמה

פרויקט "רביעיית פלורנטין" הוא מתחם משולב למגורים ומסחר הממוקם בדרך שלמה בתל אביב, הכולל 4 מבנים עם קומת קרקע מסחרית ו-8 קומות מגורים (248 יחידות דיור).

המגרש מקיף מתחם ציבורי ורחב המייצר אזור לפעילות חוץ איכותי לדיירי המתחם והסביבה,  והוא נהנה מנוחות אקלימית משופרת משום הגיאומטריה שלו – המייצרת "מסדרון אוורור" לרוח אחרי הצהרים  הקרירה  והן על ידי חומרי הגמר שלו (דק עץ) והעצים הממוקמים בו, המקטינים את אפקט אי החם העירוני. המרחק בין המבנים תורם לתאורה הטבעית של המבנים, לאוורור הטבעי בדירות ולמניעת הצללה הדדית של המבנים.

ההחלטה להתאים את הפרויקט לעמידה בתקן לבניה ירוקה התקבלה בשלב הסופי של התכנון בשלב מתן היתר הבניה. במסגרת זו נעשה מאמץ נרחב ע"י היזם "חברת רביעיית פלורנטין" בשיתוף עם אדריכל אילן פיבקו והמתכננים ובהכוונת היועץ הירוק להתאים את הפרויקט ככל הניתן לדרישות האוגדן הירוק של עיריית תל אביב.

אתגרים

  • בניה באיזור מיושן ונחות של תעשייה ומוסכים וריבוי קרקעות מזוהמות.
  • שילוב של פרויקט יוקרה למגורים בצפיפות גבוהה, המשלב מרכז קניות בקומת הרחוב מחייב תכנון שיאפשר אזור קניות בעל נוחות תרמית משופרת, מאווררת ומוארת.
  • דרישות האדריכל לעיצוב קו מעטפת רציף ללא בליטות – לא אפשרו קיום מרפסות בולטות שהינן אלמנט כמעט מתבקש בנוף האדריכלות הישראלית במיוחד במזג האוויר התל אביבי והקירבה לים.
  • פתרונות אקוסטיים מעולים למניעת רעשים מהרחבה המסחרית השוקקת לכיוון דירות המגורים.
  • שטח עירוני יקר ומצומצם שאיתגר את העמידה בדרישות החניה של העירייה.

הפתרונות

  • מרכז מסחרי פתוח ומאוורר.
  • ניתוח הרוחות CFD שבוצע הביא להבנה באשר למיקום העצים בפיתוח באופן המונע רוחות חזקות מכיוון הים ובו בזמן מאפשר הצללה מהשמש הקיצית החזקה, ואוורור מקרר ונעים בעונת הקיץ.
  • תכנון אקוסטי לבידוד רעשים לדירות המגורים.
  • מרפסות שקועות ביחס לקו המעטפת – מאפשרות הצללה בעונת הקיץ ומחדירות את השמש החורפית הנמוכה.
  • שיקום הקרקע והכשרת המגרש לבניית מגורים – בסקר הקרקע שקדם לתכנון נמצא זיהום קרקע ובעקבותיו בוצע שיקום האתר ע"י חברת אנטרה GEC בע"מ, באישור וליווי המשרד לאיכות הסביבה.
    ריצוף שטח המסחר מבוסס דק עץ איפאה, להפחתת החום הנפלט מהרצפה ובכך מסייע לנוחות תרמית באזור פעילות החוץ והקניות ומפחית את אפקט אי החום העירוני ואת החום העולה לכיוון דירות המגורים.
  • השלמת חניות ע"י חניון רובוטי לכ-33% מהחניות.

ערך מוסף

• למרות שהבקשה ליישם תכנון ירוק בפרויקט נעשתה בשלב מאוחר והייתה עלולה לעורר עיכוב בקבלת היתר הבניה, ניתן מענה מהיר שאיפשר לשמור על הלו"ז המקורי והוביל לחיסכון משמעותי בכסף ובזמן.
• חיסכון בזמן ובעלויות בניה על- ידי הרצת סימולציות הבוחנות את התכנון בפרמטרים של יעילות אנרגטית, תאורה טבעית, רוחות CFD ועוד, והגעה לפתרונות המיטביים בשלב התכנון.
• הבנת צרכי התכנון של האדריכל וצוות התכנון להתאמת הרצונות התכנוניים בהתאם לדרישות הבניה הירוקה.

אנרגיה

• שיפור של 50% ברמת הבידוד התרמי במבנים.

• תאורה טבעית במסחר ובמגורים – דירות המגורים בעלי חלונות גדולים המאפשרים תאורה טבעית גבוהה בשילוב מערכת המסננת את קרינת השמש. ויטרינות גדולות לתאורה טבעית בחנויות המסחר הממוקמות תחת קולנדות המצלות במשך היום.
• זיגוג DOUBLE GLAZING LOW-E המנמיך רעשים ומסנן קרינה

חסכון במים

שימוש במי מזגנים להשקייה בפיתוח

בריאות הדייר במבנה

• איכות אויר – ניצול הרוחות הקיימות ויישום פתחים לאוורור טבעי בדירות.
• חומרים – שימוש בחומרים שאינם פולטים גזים, חומרים בעלי תו ירוק וחומרים ממוחזרים.
• רעש – עמידה בתקן 1004.

חניה רובוטית

• ניצול יעיל יותר של תת הקרקע – השטח הנדרש לחניון אוטומטי קטן משמעותית מחניון רב מפלסי קונבנציונלי.
• חיסכון באנרגיה, משאבי טבע – נפח חפירה נמוך משמעותית שמביא לחסכון באנרגיה לשינוע מוצרי הבניה ואדמת החפירה.
• הקטנת זיהום אוויר וחיסכון בדלק – כלי הרכב דוממים בעת תהליך החניה וממנו

מערכות איקלום חדישות ויעילות

  • מיזוג החניות בקומה המסחרית במפלס הקרקע – מערכת מ"א חסכונית בשיטת VRF
  • מערכות מיזוג אוויר דירתיות – מערכת מזגנים מיני מרכזיים חסכונית מסוג אינוורטר (משנה מהירות המדחס).

צרו קשר

אימייל:

טלפון:

פרטים:

לקוחות

שותפים להצלחה