מגדל אבן גבירול תל אביב – תחרות אדריכלית

פרטי הפרוייקט

שם פרויקט:  מגדל אנטוקולסקי
מיקום:         תל אביב
אדריכל:       ניר חן אדריכלים
WAWA:     אדריכלות ירוקה
סוג מבנה:   שימוש מעורב מגורים ומסחר

הקדמה

תחרות אדריכלית למגדל מגורים ירוק ברחוב אבן גבירול בתל אביב משולב במסחר ופונקציות ציבוריות עם ארקדה בקומת הקרקע.
בתכנון נעשתה חשיבה המנצלת את כל היתרונות האקלימיים שהעיר תל-אביב מציעה – הפניית חזיתות לנוף ולים, שימוש ברוחות המערביות לאוורור טבעי, ושימוש במערכות דואליות להצללה ולייצור אנרגיה חלופית (באמצעות תאים פוטו-וולטאים).
הושם דגש לתכנון מרובה חזיתות (Multi Facades) בו כל חזית תוכננה באופן המנצל את היתרונות הטבעיים או מתמודד עם האתגרים של הכיוון שלה כגון הרוחות במערב, השמש הגבוהה והחזקה בדרום,קרינת שמש הנמוכה בבוקר במזרח.

אתגרים

הגאומטריה של המגרש והנחיות התב"ע הביאו למצב המייצר 2 דירות מערביות יוקרתיות הפונות לנוף הים, ולרוח המערבית, ו-2 דירות מזרחיות, נחותות, הפונות לנוף העירוני שאינן נהנות מיתרון הקירבה לים.
האתגר בפרויקט כיועצים לאדריכלות ירוקה , היה ליצור מצב בו גם הדירות העורפיות מנצלות את היתרונות הסביבתיים : הנוף לים, הרוחות המערביות והצפון מערביות השולטות, הקרירות, ולהקנות להם בכך יתרונות ריאליים וערך כלכלי קרוב לאלו של הדירות המערביות.

ערך מוסף

המיקום המרכזי של הפרויקט בעיר תל אביב, על ציר המרכזי של רחוב אבן גבירול, יצר הזדמנות להקמת אייקון עירוני ירוק, ולפיכך התמקדנו בפתרונות וישומים ירוקים בעלי ניראות בולטת.

פתרונות לגיאומטרית המבנה

אבן גבירול_0001_Layer 2

שינוי בגיאומטריית המבנה ע"י הצרת הדירות המערביות והרחבת הדירות המזרחיות, וחיזוק השקע בין הצד המזרחי והמערבי. באופן זה יצרנו נגישות לנוף הים ולרוח המערבית גם לדירות המזרחיות.

השקע מהווה כונס רוח טבעי המנתב את הרוח לחלקים הפנימיים של הדירות המזרחיות המשפר משמעותית את הנוחות התרמית בהן.

ערוץ ירוק

אבן גבירול_0003_Layer 1

זהו ערוץ הנמתח ומתפתל לכל גובה הבניין, מהווה הפרדה בין המרפסות של הדירות המערביות הפונות לרחוב אבן גבירול. וכן קיר ירוק הניזון ממי המזגנים הנאספים מהדירות ומשקים את הצמחיה בצורה גרביטציונית.

חיסכון במים

ebn_GAV24

יתרת מי המזגנים נאספים בבריכה בפיתוח, באזור הארקדה ובית הקפה ומועילים בקירור של המרחב הציבורי.

התייעלות אנרגטית

אבן גבירול_0003_Layer 4 copy

ניצול אנרגיית השמש לייצור חשמל לפרויקט – לכל גובה החזית הדרומית מתוכננת מערכת הצללה פוטוולטאית דואלית, המשמשת להצללת קיץ ובו בזמן התאים הפוטוולטאיים מייצרים חשמל לשימוש הפונקציות הציבוריות של המבנה.

הצללות

אבן גבירול_0000_Layer 7

בחזית המזרחית תוכננה מערכת הצללות אנכיות דינמיות, המותאמת לחזית זו בה השמש נמוכה.
הצללות אלו מהוות איזכור "תריסולים" – רפפות האסבסט האנכיות שהיו מוטיב תכנוני דומיננטי בתל אביב של שנות החמישים.

צרו קשר

אימייל:

טלפון:

פרטים:

לקוחות

שותפים להצלחה