סומייל דרום, תל אביב

פרטי הפרוייקט

פרויקט:    סומייל דרום
מיקום:      תל אביב
אדריכל:    ישר אדריכלים
יזם:          אפריקה ישראל בע"מ
WAWA:  ייעוץ לאדריכלות ירוקה, ליווי הנספח העיצובי והסמכה לתקן
מבנה:      שימוש מעורב מגורים ומסחר
שטח:       685 יחידות דיור, 10000 מ"ר מסחרי

הקדמה

שני מגדלי יוקרה למגורים רבי קומות, הממוקמים מעל מרכז קניות יוקרתי פתוח. אזור המסחר נושק ומתמזג עם האזורים העירוניים והמדרכה הציבורית. מתחם המסחר מקורה כולו באמצעות פרגולה בשטח של כ- 4,000 מ"ר.
הפרויקט הינו האגף הדרומי של בלוק רחובות מרכזי בתל-אביב, בין רחובות ארלוזורוב, זבוטינסקי ואבן גבירול, שכיום רובו חושות ופחונים ובתכנון הכולל יכיל כ-1700 יח"ד ומכאן המשמעות האורבנית מרחיקת הלכת שלו בהקשר של ציפוף עירוני והתחדשות עירונית.
גובה המבנים – 4 מבנים בני 50 קומות, משנה את קו הרקיע במרכז העיר, ומייצר מצבים סביבתיים חדשים בנושא ההצללות, זכויות השמש והרוחות הנדרשים להתייחסות היועץ לבניה ירוקה.

אתגרים

השילוב בין ההפניה המערבית לרוח השלטת, הקרבה לים התיכון, גובה המגדלים הרב, המרחק המצומצם בין הבניינים, ורחבת מבני המסחר הפתוחה הפונה מערבה – כולם יחדיו מייצרים באופן טבעי מצבי רוחות חריגים לא רצויים בפרמטרים של המהירויות, הטורבלנסים וכדומה, הן במפלס הולכי הרגל והן בקומות הגבוהות .
מצבים אלו מחייבים פתרון תכנוני בעל השלכות לגיאומטריית הבניין ולפיתוח, לצורך הבטחת הנוחות התרמית במפלס הולכי הרגל כנדרש תמיד וביתר שאת בפרויקט יוקרתי מרכזי בעיר.

ערך המוסף

• ניתוח מונחה רוחות, שאיפשר אופטימיזציה תכנונית לאורך כל שלבי התכנון המוקדם, באשר למיקום אופטימלי של המרפסות ומתן פתרונות מתאימים לשיכוך הרוחות הלא נוחות במפלס הולכי הרגל כבר עם תחילת תכנון המבנים.
• אופטימיזציה של תכנון הפרגולה ברמת זווית הרפפות, מספרן והעומק האופטימלי הנדרש כדי לספק באופן פסיבי את רמות האור והצל הנדרשות לבריכה, בתי הקפה או רחבת ההליכה שמתחת לפרגולה.
• ביצוע סימולציות מתקדמות ובדיקות היתכנות להקמת מערכות פוטווולטאיות.
• כאשר כל אלו מיושמים בפרויקט בעל עיצוב מרהיב ובולט, בעל נפח ויזואלי מרשים – מגדלים בני 50 קומות עם מרכז מסחרי יחודי בעיצובו, מעין קניון יוקרה פתוח, הממוקם בציר עירוני מרכזי – אנו מקדמים בכך באופן משמעותי את התפיסה הירוקה ברחבי העיר.

תכנון מבוסס רוחות

סימולציות רוחות (CFD) ניטרו נקודות רגישות להתפתחות רוחות חזקות, ונבדקו פתרונות שונים הכרוכים בשינויים גיאומטרים במבנה, ביניהם: הסטת מרפסות ,שיקוע קומת המסד, הוספת "סכינים" בחזיתות , קטימת המבנה ועוד.

התיעלות אנרגטית

  • מבנה בעל דירוג אנרגטי גבוה  –  למרות קירות המסך העוטפים את כל הבניין, המבנה הינו בעל רמת בידוד אנרגטי יעיל ב- 40% –  35% מבניין היחוס הסטנדרטי.
  • במפלס הציבורי של רחבת הקניות מיקום העצים נקבע באופן המאפשר מיקרו אקלים נוח בכל עונות השנה.
  • בפרויקט בוצעה בדיקת כדאיות לניצול הפרגולה הענקית להתקנת מערכת PV אשר תספק אנרגיה לשטחים הציבוריים. הפרגולה תוכננה כך שתתאים למערכת כזו בעתיד.
  • פרגולה רחבה מעל המתחם המסחרי-ציבורי מייצרת בידוד אקוסטי למגדלי המגורים. ובה בעת משמשת כאלמנט מרסן לרוח שבמפלס הולכי הרגל.
  • מערכת פניאומטית לפינוי אשפה – מביאה לחיסכון באנרגיה ושיפור מערך המיחזור.

הצללה אופטימלית

זוית ועומק הרפפות של הפרגולה תוכננו באמצעות מידול פרמטרי לאופטימיזציה תכנונית המבטיחה הצללה מירבית בקיץ וחשיפה לשמש חורפית תוך התייחסות ליחס הנכון בין הפעילות המתוכננת אל מול החשיפה האופטימלית לשמש.

חסכון במים

איסוף מי מזגנים לחסכון במים להשקיה של השטחים הציבוריים.

צרו קשר

אימייל:

טלפון:

פרטים:

לקוחות

שותפים להצלחה