בניין ננוטכנולוגיה תל אביב
key facts
- המבנה מתוכנן בהקשר לאופיו של הקמפוס האוניברסיטאי, ובאופן המשקף מדע, טכנולוגיה וחדשנות, ברוח המרכז החדש והקמפוס כולו. בתחרות לבחירת אדריכל הפרויקט השתתפו 128 משרדי אדריכלים מרחבי העולם, האדריכל הזוכה סטודיו מישל רמון מצרפת הינו משרד אדריכלים רב-ניסיון בתכנון פרויקטים לבניינים טכנולוגיים.
- הבניין תוכנן בשיטות המתקדמות ביותר של בנייה ירוקה, כך שמאפשר ניצול אופטימלי של אור ואוורור טבעיים, על גגו מותקנים פאנלים סולאריים לניצול אנרגיית השמש, וכן מערכת לאיסוף מי גשמים.
בניין המעבדות החדש מיועד ל 120 מדענים ומהנדסים. המבנה המתוכנן להיחנך בשנת 2020, מכיל 12 מעבדות מחקר וחדרים נקיים, משרדים ושטחים ציבוריים המתפרסים על 6500 מ"ר. הפרויקט משקף את הסינרגיה בין הצרכים הטכניים של המחקר לרצון לספק סביבה מחקרית פתוחה ומקבלת פנים, בין היתר גם לגורמים בינלאומיים.
מעבדות מחקר
מ"ר
פרטי הפרויקט
מיקום: קמפוס אוניברסיטת תל אביב
אדריכל: מישל רמו - Michel Ramon Atalier
יזם: אוניברסיטת תל אביב
פעילות וואווא : בנייה ירוקה, ניתוח הצללות, וייעוץ תרמי
קטגוריית בינוי : מבנה חינוך
האתגרים
- חלק ניכר מהמבנה הינו חדרים נקיים, הנדרשים להפרדה מוחלטת מאויר חיצוני לא מטופל מקרינת שמש ישירה ומזעזועים ותנודות מבניות מינימליות. חדרים אלו מאכלסים את החוקרים בתהליכי הפיתוח והניסויים השונים, הנדרשים לאיזון תחושתי בין הסגירות הפונקציונלית הנדרשת לבין הצורך בגישה לתאורה טבעית, לאוורור טבעי ומבטים לנוף.
- השאיפה העיצובית למבנה אייקוני המשדר את חשיבות המחקר הננו טכנולוגי בקמפוס, זאת לצד הדרישה הפונקציונלית לחדרים פרטיים רבים לסגל ולחוקרים, הביאה את נושא החזית השקופה לקדמת הבמה.
ערך מוסף
המעבדות והחדרים הנקיים רוכזו בליבת המבנה הריבועי. ליבה זו מנותקת קונסטרוקטיבית מהמבנה ומקושרת רק באמצעות בולמי זעזועים. מעטפת ליבת המעבדות והחדרים הנקיים הפונה למעבר ההיקפי תוכננה עם חזית שקופה, ובאופן זה המעבדות נהנות מהתאורה הטבעית החודרת למבנה ישירות למסדרונות מהחזיתות או דרך המחיצות השקופות הפונות למסדרונות של חדרי החוקרים, אך ללא כל קרינת שמש ישירה .